Wie Oudenaarde zegt, zegt fietswalhalla van de Vlaamse Ardennen en de Ronde Van Vlaanderen.
Maar wist je dat er veel meer te zien en te beleven is in Oudenaarde?

Fietsen

Ontdek de verschillende fietsroutes die door de Vlaamse Ardennen heen kruisen. Beklim zoals vele fietsers de Koppenberg, Taaienberg, de Kwaremont en ontdek fietsroutes van iconische proporties, waar wielerlegendes zich kreunend, puffend en zwetend naar de eeuwige roem en een goddelijke status hebben gereden.

Fietsroutes

Wandelen in Oudenaarde

Liever te voet de omgeving met bijhorende natuur ontdekken? Je kan kiezen voor fietsroutes al wandelend af te leggen en de stevige kuitenbijters aangaan of je kan enkele uitgestippelde wandelroutes van de gemeente Oudenaarde kiezen.

Wandelroutes

Workshop bij een vlechtatelier

Naast onze vierkantshoeve kan je bij onze buren terecht voor een workshop vlechten. Hierbij leren ze jullie de knepen van het vak voor het vlechten van allerhanden zaken. Dit kan gaan van mandjes, wanddecoratie, bloemhouders, ...

Meer info

Musea

Geen zin een sportieve namiddag? Kies dan voor een bezoek aan enkele musea’s hier in Oudenaarde. Zo kan je terecht bij Centrum Ronde Van Vlaanderen. Zowel via de permanente als tijdelijke tentoonstellingen, krijgen flandriens de eer die ze verdienen. Test je kennis en voel de adrenaline, de euforie en het uithoudingsvermogen van de helden.

Of breng een bezoekje aan het Museum van Oudenaarde zelf op markt.

Brouwer

Brouwerij Roman zet vanaf maart 2024 haar deuren terug open.

Breng een bezoek aan Brouwerij Liefmans. Deze brouwerij gelegen aan de oevers van de Schelde in Oudenaarde is zeker een bezoekje waard. Ontdek hoe het bier gebrouwen wordt, duik mee in de geschiedenis en proef van wat ze te bieden hebben.

Meer info

Beleven in Oudenaarde

2CV verhuur

Het 2CV & CO team beschikt over 25 2CV’s - de iconische Franse autootjes van Citroën. Daarnaast hebben ze nog enkele andere Citroën oudheden zoals een bakkersgeit (AK400), een DS uit 1966, een Mehari, een Burton en een moderne elektrische mehari. Ze verhuren deze wagentjes het hele jaar rond om de Vlaamse Ardennen mee te verkennen.

Meer info
Outsider

Dol op avontuur? Dan is het outdoorpark aan de Donkvijvers in Oudenaarde een absolute must. Het 40 hectare grote recreatiepark uitgebaat door The Outsider, belooft niet één maar 7 hoogtepunten: de “Seven Summits”. Een totaalbeleving op een boogscheut van het centrum.

Meer info
Ritje met de Vespa

Rondrit met de Vespa’s door de velden van de Vlaamse Ardennen. De wind in de haren, de zonnestralen in het gezicht en een vespa om het compleet te maken.

Meer info
Stadswandeling van op de grote markt

Wie Oudenaarde zegt, denkt aan het hart van de Vlaamse Ardennen. Of je nu houdt van natuur, cultuur, heerlijke streekproducten of sportieve uitdagingen: verrassende ontdekkingen liggen achter elke hoek.

Meer info

Bekijk zeker ook eens www.visitvlaamseardennen.be.

©2024 Pladutse 3
Website - iDel.be

We maken gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord Meer over onze cookies