Teamcoaching

PACE teamcoaching is een krachtige, effectieve aanpak om de uitdagingen van morgen en overmorgen met vertrouwen en met een winning team spirit aan te gaan.

Eén of twee dagen offsite met je management team of een departement van je organisatie, het is een serieuze investering. Een scherpe focus houden op beter samenwerken en meer vertrouwen krijgen in elkaar, in de toekomst, in de business: dat is wat we doen. Een top-uitvoering en een structurele stevige voorbereiding garanderen je een memorabele teamdag. Met resultaatsgarantie.

Wim Rombaut is een enthousiaste en ervaren teamcoach, 33 jaar geleden als nationaal coach van het Belgische Waterpolo Dames Team, heden executive performance coach van managers, ondernemers, en topsporters. Persoonlijk uitblinken in je vak, en toch een teamplayer zijn, dat is de uitdaging vandaag. Hoe ga je vanaf vandaag tot 2030 nog relevant zijn als organisatie en bedrijf? Met een sterke teamspirit die gedragen wordt door een future proof bedrijfscultuur ben je er klaar voor.

Een teamdag of 2-daagse met Wim is een échte diepe beleving waar fun & functional hand in hand gaan, net als sérieux en confrontatie, lichtheid en oplossingsgerichtheid. Met respect voor de huidige en gewenste bedrijfscultuur én je doelstellingen scheppen we een veilige en vertrouwde omgeving waar resultaat – een winning teamspirit - voorop staat. In Pladutse3 is Wim de 'hometrainer' die alle voordelen van de locatie en de accommodatie weet te benutten. Hij loodste al vele teams door intense, korte, duurzame, en soms moeilijke trajecten.

PACE staat voor snelheid, tempo, de steeds hogere snelheid waarop wij focus blijven houden op communicatie, efficiëntie en effectiviteit. Ieder bedrijf wordt geconfronteerd met een steeds hogere PACE, en dat vergt goede afspraken, een winning team spirit.

Het acronym PACE staat voor een toekomstgerichte krachtige manier van samenwerken:

P PERFORMANT

A AUTHENTIEK

C CONSTRUCTIEF

E ENTHOUSIAST

Het boek FOCUS via PACE, geschreven door Wim Rombaut wordt als handleiding gebruikt tijdens de teamdagen.

www.focusviapace.be

We bieden drie formules aan die per bedrijf of departement op maat worden verzorgd, tot in de puntjes.

1. MANAGEMENT TEAM GAAT OFF SITE

'met je C-level, je board, je raad van bestuur, een intense en boeiende teamdag of 2-daagse'

Doel en aanpak: C-level en stafleden dichter bij elkaar brengen, elkaar nog beter leren kennen, strategisch en toekomstgericht denken faciliteren, stimuleren en samenvatten in een beeldrijk verslag.

Next steps vastleggen en indien gewenst follow-up richting concrete acties.

Max 14 deelnemers met exec. coach Wim Rombaut

Referenties: MT Showpad MT Viabuild MT Bong Retail Solutions

"De PACE filosofie zit nog steeds in onze cultuur sinds onze onvergetelijke teamdag in Pladutse3.

Elke nieuwe uitdaging kunnen we enthousiast en constructief aanpakken."

Tineke Monteyne - Product Manager Bong Retail Solutions

2. TEAM SPIRIT EXPERIENCE MET EEN GROTE GROEP COLLEGA'S

'Een team dag met een grote groep medewerkers n.a.v. een fusie, een verandertraject, of als beloning voor al het goede werk'

doel: iedereen leert elkaar beter kennen zodat samenwerken makkelijker wordt

aanpak: op maat uitgewerkt programma waar mentale en fysieke oefeningen afgewisseld worden

Max 80 deelnemers met exec. coach Wim Rombaut, collega coach Sven Van wettere en per 25 deelnemers een extra coach uit ons PACE team.

Referenties: Grote groepen van BNP Parisbas Fortis ING Vandemoortele Kronos group

3. TWEEDAAGSE MET DE AFDELEING SALES, MARKETING, COMMUNICATIE, INTERNATIONAL...

'communicatieskills, teamafspraken, motivatie: verbeter team performance'

doel: intensief samenwerken op concrete cases, vertrouwen opbouwen, beter intern en extern communiceren: de opdrachtgever bepaalt.

aanpak: de dag wordt intens voorbereid met de opdrachtgever, de deelnemers kunnen pre read opdrachten krijgen, een tailormade vragenlijst, een aantal cases beschrijven. De tweedaagse is een mix van kennis, ervaring, vooruitkijken de komende jaren. Veel beweging, speelse vormen van teambuilding, alles à la carte natuurlijk.

Max 12 personen met 1 coach (voor meer een extra coach er bij

Referenties: Sales team Bong RetailSolutions Communication team Volvo Trucks Team service, sales en backoffice Fanuc -

Deze 3 vormen van intense teamdagen draaien rond innovatieve PACE filosofie en de 3 principes van uitblinkers - ACE - die ook team players moeten worden: zie blog https://www.wimrombaut.be/uitblinkers-en-teamplayers-wat-belgie-en-china-gemeen-hebben/

Hoe verloopt zo'n team dag?

Dat bepaalt de klant samen met ons. Wim Beke van Pladutse op logistiek, catering en teambuilding vlak, met Wim Rombaut op gebied van doelstelling, inhoud, oefen -en werkvormen.

Ter inspiratie een voorbeeld van een dagindeling: PACE teamcoaching dag

 • ontbijt met het team om 7.30 u
 • vanaf 8.30 u: elkaar beter leren kennen: originele uitwisseling en out of the comfortzone
 • constructieve communicatie toepassen via oefeningen en de PACE filosofie
 • 12.30 u op 1 voormiddag groeit het vertrouwen en het inzicht: klaar voor concrete volgende stappen
 • gezonde lunch
 • namiddag 2 PK rally, ontsnappingsbox spel, mountainbike rit, andere…
 • toepassing principes PACE + vertrouwen en constructieve communicatie
 • fun, spanning, competitie, teamspirit in de praktijk
 • final motivational speech van Wim
 • apero met mini wijn-cursus: Wim is ook sommelier-conseil en legt aan de hand van wijnbouw, vinificatie en wijn proeven, de link met management en samenwerken

opties – uitgevoerd door Wim en door Pladutse3 teamtrainers te bespreken zoals

 • Dinner met organic wine – veggie foodparing: verrassend, out of the box, leerrijk, heerlijk
 • Yoga – Tai Chi oefeningen gedurende de dag: out of the box en stimuleert teamspirit
 • Gong meditatie als ontspanningstraining: verrassend en stimuleert focus
 • 2-daagse met lange wandeling inclusief opdrachten: zeer functionele natuurbeleving
 • Alle combinaties met de teambuilding activiteiten van Pladutse3: van 2PK tot… fun!
 • Fietsroute met mbt voor alle niveau's: van beginner tot gevorderde: body & mind link
 • Finale van de Ronde Van Vlaanderen met de koersfiets incl. Koppenberg: voor freaks

'NIEUW' in samenwerking met Pascal Coppens - https://www.chinaevangelist.com/

China's new normal workshop: open of tailormade

De PACE, de snelheid van verandering in 2019 was nooit zo hoog in onze Westerse geschiedenis, dat weet iedereen. In China gaat het nog pak sneller. Duizelingwekkend snel haalt China de U.S. en de rest van de wereld bij op technologisch, medisch, economisch, logistiek gebied. Hun educatieve programma's bereiden hun kinderen voor op een nog grotere sprong voorwaarts. Bijhalen wordt voorbijsteken. Dat weet niet iedereen. Vele Westerse bedrijfsleiders voelen zich hier niet zo comfortabel bij.

Wil je als bedrijf en organisatie voorbereid zijn op de Chinese golf van innovatie en commercie? De expertise van Pascal Coppens is vanaf 15 mei 2019 beschikbaar in zijn boek 'China's new normal'. Pascal wordt nationaal en internationaal erkend als China – expert. Sinds 2018 kan je een één of tweedaagse workshop meemaken waar hij jou en je bedrijf de ogen opent over de attitude, de business, de communicatie, de plannen van China. Wim Rombaut stimuleert en faciliteert je denken en doen richting China samen met Pascal Coppens in een unieke, sterke format, waarbij je mogelijke angst of onzekerheid over China plaats maakt voor inzicht en vertrouwen. Je beeld over China zal scherper zijn dan ooit, je acties zullen volgen. Hoe je dat doet: leer het op die éne dag of tweedaagse, en je bent vertrokken. Meer info in de flyer in bijlage of op https://www.chinaevangelist.com/ en bekijk zijn interview op Kanaal Z!

Een open training met Pascal en Wim kan worden georganiseerd als er voldoende ondernemers uit de regio interesse hebben om het samen eens te beleven voor je het 'in company' organiseert. Wij denken aan eind juni. Laat gerust iets weten via wim@wimrombaut.be en Wim contacteert je persoonlijk voor een korte introductie. Deze workshop had bij UNIZO in november vorig jaar een super hoge appreciatie, intussen zijn er al Vlaamse ondernemers in Hong Kong aan de slag.

Pascal begeleidde sinds 2017 voor Nexxworks al meerdere China - tours met ondernemers, met aan zijn zijde Peter Hinssen, Steven Van Belleghem, Rik Vera. Voor 2019 staan er opnieuw 4 tours geprogrammeerd.
Laat je inspireren door het programma in mei, er zijn nog enkele plaatsen vrij: https://nexxworks.com/innovation-programs/chinas-n...

Een voorsmaakje in woord én beeld samen met Steven Van Belleghem:

https://www.youtube.com/watch?v=J5MIa46SaEo&t= in minder dan 2 minuten

Download flyer CHINA'S NEW NORMAL — 2019 INNOVATION WORKSHOP